Bijdendijk

DE AANPAK VAN BIJDENDIJK

BIJDENDIJKS AANPAK VOOR DUURZAME KOFFIE (EUDR)

De doelstellingen van de EUDR verordening sluiten nauw aan bij Bijdendijk’s streven om de impact van de koffieproductie op het milieu te minimaliseren.
Vanaf 1 januari 2025, zullen we uitsluitend EUDR-conforme koffie aanbieden aan onze klanten in de EU, met de optie om het op verzoek te leveren aan klanten in Zwitserland en andere niet-EU-landen.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw groene koffiebonen voorzien zijn van alle relevante EUDR-documentatie.

Traceren en in kaart brengen van oorsprong productiegebieden

Voordat we onze koffie naar Europa importeren, zorgen we ervoor dat we een kruiscontrole uitvoeren van de geolocaties van de percelen waar de koffie wordt geproduceerd.
Voor boerderijen groter dan 4 hectare verzamelen we polygoongegevens en voor boerderijen kleiner dan 4 hectare verkrijgen we geolocatiepunten.
Koffie die buiten Europa wordt verscheept, wordt niet gelabeld als EUDR-conform en bevat geen geolocaties of ontbossingsgegevens.
Op verzoek kunnen we echter EUDR-conforme koffie leveren aan klanten buiten de EU.

Beoordelingen van ontbossing

Om ervoor te zorgen dat koffie die binnen de EU wordt verkocht niet bijdraagt aan ontbossing, werkt Bijdendijk samen met Osapiens.
Dit systeem identificeert gebieden waar sinds 2020 bos is omgezet in koffieteelt.
We evalueren systematisch de productielocaties van onze koffie met behulp van deze technologie om te voldoen aan compliance.

Risicobeoordeling

Als onderdeel van onze due diligence voeren we jaarlijks een evaluatie uit van de risico’s op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG) in onze toeleveringsketen.
Dit omvat maatregelen om potentiĆ«le risico’s met betrekking tot ontbossing en aantasting van ecosystemen te beperken.

Samenwerking

We hechten veel waarde aan een nauwe samenwerking met koffieproducenten, exporteurs en belanghebbenden in producerende landen.
Als er bezorgdheid is over ontbossing, zullen we dit zorgvuldig onderzoeken en de meest geschikte steunmaatregelen implementeren.”

Telefoonnummer

+31 (0) 341 370371

E-mail

info@bijdendijk.nl

Adres kantoor

G. Bijdendijk BV Laan 57 8071 JH Nunspeet